Senior Operational Risk Manager

Heb jij de drive om onze organisatie steeds scherp te houden op nieuwe of veranderende operationele risico’s? Kun jij een totaaloverzicht van alle operationele risico’s houden en feilloos benoemen wat onze belangrijkste risico’s zijn? Ben jij iemand die begrijpt dat niet alle operationele risico’s volledig te beheersen zijn? En houdt jij het belang van een beheerste bedrijfsvoering én het belang van onze klanten steeds in het oog? Dan ben jij een ORM die bij ons past!

Wat doet Brand New Day?

Brand New Day is een beleggingsbank nieuwe stijl. Het geld van onze klanten beleggen we voor de lange termijn. Meestal voor een inkomen voor later (pensioen dus), maar dat kunnen ook de bekende clichés zijn: de studie van een kind of een wereldreis. Dat beleggen doen we op een wetenschappelijke manier, want met serieus geld moet je niet spelen. Serious money taken seriously, zoals een grote private banking concurrent het stelt. Alleen is serious money bij ons gewoon vanaf een geeltje.

Saai, wat we doen? No way! De beleggingsmarkt is extreem groot en concurrerend. Het is speerpunt in de strategie van bijna alle banken en verzekeraars. En daar bemoeien wij ons ook lekker tegenaan. Op onze eigenzinnige manier... vrij en onverveerd. We zijn geen bankiers, maar ondernemers. Daarin zijn we echt anders. En dat merk je ook als je hier rondloopt. We zien vooral kansen, weinig bedreigingen. Nemen snel beslissingen en gaan ons geregeld te buiten aan jeugdige overmoed en bravoure. We groeien daardoor exponentieel: we zijn tien jaar oud, maar beheren dik € 4 miljard voor zo’n 200.000 klanten.

Wat doe je als Operational Risk Manager?

In deze functie ben jij één van de twee ORM-ers in de tweede lijn, gepositioneerd binnen de afdeling Risk Management. Samen hebben jullie je blik op alle operationele risico’s, met ieder je eigen focusgebied, maar wel in staat elkaar te vervangen. Een beheerste bedrijfsvoering én hoge mate van klanttevredenheid zijn belangrijke speerpunten van Brand New Day. En daarvoor is adequaat operationeel risicomanagement onmisbaar. Waarbij de kunst is onderscheid te maken tussen de belangrijkste risico’s en controls die meer en vaker aandacht behoeven en risico’s die ons minder kunnen raken en waarvan de beheersing wel snor zit. Om dat te weten, is een actueel inzicht in het operationeel risicoprofiel een must. En aan jou de taak om dat vervolgens op begrijpelijke wijze aan verschillende stakeholders te rapporteren.

Als ervaren ORM draai jij je hand niet om voor het doen van risicoanalyses en scenarioanalyses. Jij weet dit te vertalen naar ons risk-control-framework en dat op een adequate te beheren. Je toetst en reviewt controls uit dit framework en doet voorstellen om de risicobeheersing effectiever en efficiënter te maken: met meer, andere of minder controls. Je begrijpt wat de eisen aan operationeel risicomanagement zijn bij een bank, bent in staat dit in beleid om te zetten en uit te dragen binnen de organisatie. Je rapporteert over deze werkzaamheden aan het Head of Risk Management, de directie en de RvC.

Brand New Day wil als Fintech haar operationeel risicomanagement meer data-driven inrichten. Jij weet wat daarvoor nodig is, bent in staat de organisatie daarin mee te nemen en dit te implementeren. Hierbij verlies je niet uit het oog dat we ons risicomanagement integraal benaderen. Een nauwe samenwerking met je collega’s die compliance, IT Security en financiële risico’s als aandachtsgebied hebben en je collega’s van uit de business en andere staffuncties is onmisbaar. Samen met de andere ORM-er doe jij het volgende: 

 • Je voert alle stappen van het risicomanagementproces uit: van risico- en scenarioanalyses, naar advies over beheersing, vervolgens toetsing en review van controls en uiteindelijk rapportage over het actuele risicoprofiel aan de verschillende stakeholders.(CI/CD)
 • Je beheert het risk-control-framework voor de operationele risico’s in onze GRC-tooling en voert daaraan verbeteringen door
 • Je ontwikkelt een aanpak voor data-driven control testing en implementeert dit
 • Je neemt actief deel aan het Non-Financial Risk & Compliance Committee en rapporteert over de resultaten van jouw werkzaamheden
 • Je onderhoudt het operationeel risicobeleid en bent in staat een concrete risk appetite te formuleren en uit te dragen
 • Je registreert en monitort organisatiebreed bevindingen (issues) en rapporteert daarover in de vorm van een overall issuedashboardn


Jouw profiel: 

Je houdt ervan te adviseren en te sparren, geeft graag tegenwicht en bent kritisch om de organisatie scherp te houden, maar ook in staat mee te denken. Je weet hoe je anderen moet overtuigen en levert zo een essentiële bijdrage aan een beheerste bedrijfsvoering en hoge klanttevredenheid. In je werk heb je een no-nonsense-houding, een goed ontwikkeld analytisch vermogen en oordeelsvorming, en uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels.

Je hebt: 

 • WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het werkgebied van operationeel risicomanagement binnen de financiële sector, bij voorkeur bij een bank
 • Aantoonbare kennis van alle onderdelen van de standaard risicomanagementcyclus
 • Aantoonbare kennis van data-driven control testing
 • Uitgebreide kennis van ofwel uitbestedingsmanagement ofwel klantintegriteit, dat is een absolute pré
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Ambitie en (in potentie) de skills om op termijn door te groeien naar de rol van Head of Risk Management

Wat krijg je van ons?

 • Een aantrekkelijke, zelfstandige functie bij een snelgroeiende, dynamische en informele organisatie die vooruit wil, waar eigen initiatief gestimuleerd wordt en waarbij je direct impact kunt maken
 • Een marktconform salaris, reiskostenvergoeding en pensioenopbouw
 • Goede bereikbaarheid (vlak bij metro Amsterdam Bijlmer) en mogelijkheden tot hybride werken
 • Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden
 • En misschien ook niet onbelangrijk: leuke borrels en goede feestjes (zodra het weer mag)

Waar wacht je nog op? 

Solliciteer en doorloop deze stappen:

 • Stap 1: Upload je CV en je motivatie
 • Stap 2: Gesprek met Rogier (Head of Risk Management) en Ahmed Al-Hili (Head of Internal Audit)
 • Stap 3: Gesprek met René (COO) en Max (collega ORM-er)
 • Contract ondertekenen en aan de slag!

 

Enthousiast? 

Solliciteer dan direct. Vragen? Mail naar Djoeke Bour (personeel@brandnewday.nl). Liever even bellen? Dat kan op 020-75 85 335.


Wil je meer weten over hoe Brand New Day met jouw persoonsgegevens omgaat? Lees dan ons privacy statement.

 

Solliciteer op deze functie

Upload je C.V.

PDF, DOC, DOCX, JPG en PNG bestanden