Financial Risk Manager


Financial Risk Manager met credit risk specialisatie

Weet jij alles van financiële risico’s die een beleggingsbank loopt en heb je aantoonbare ervaring op het gebied van credit risk management? Zoek jij een functie waarin jij dé verantwoordelijke bent voor financial risk management in de 2e lijn? Ben jij toe aan een uitdaging waarin je jouw eigen ervaring en expertise kan gebruiken om het credit risk framework verder uit te bouwen en naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen? Durf jij kritisch te zijn richting onze directie als je denkt dat het op deze aandachtsgebieden beter kan? Dan ben jij de FRM-er die bij ons past!?Wat doet Brand New Day?

Brand New Day is een beleggingsbank nieuwe stijl. Het geld van onze klanten beleggen we voor de lange termijn. Meestal voor een inkomen voor later (pensioen dus), maar dat kunnen ook de bekende clichés zijn: de studie van een kind of een wereldreis. Dat beleggen doen we op een wetenschappelijke manier, want met serieus geld moet je niet spelen. Serious money taken seriously, zoals een grote private banking concurrent het stelt. Alleen is serious money bij ons gewoon vanaf een geeltje. Saai, wat we doen? No way! De beleggingsmarkt is extreem groot en concurrerend. Het is speerpunt in de strategie van bijna alle banken en verzekeraars. En daar bemoeien wij ons ook lekker tegenaan. Op onze eigenzinnige manier... vrij en onverveerd. We zijn geen bankiers, maar ondernemers. Daarin zijn we echt anders. En dat merk je ook als je hier rondloopt. We zien vooral kansen, weinig bedreigingen. Nemen snel beslissingen en gaan ons geregeld te buiten aan jeugdige overmoed en bravoure. We groeien daardoor exponentieel: we zijn tien jaar oud, maar beheren dik € 4 miljard voor zo’n 200.000 klanten.Wat doe je als Financial Risk Manager?

In deze functie ben jij dé Financial Risk Manager in de tweede lijn, gepositioneerd binnen de afdeling Risk Management. Jij hebt je blik op alle financiële risico’s, met bijzondere aandacht voor credit risk. Want Brand New Day heeft een grote, diverse kredietportefeuille bestaande uit beleggingen in obligaties, hypotheken en consumenten- en MKB-leningen. En het is van essentieel belang om de kenmerken en specifieke risico’s van die portefeuille te doorgronden middels diepgaande analyses, doorlopend te monitoren en daarover gestructureerd inzicht te verschaffen aan interne en externe stakeholders.

Als Financial Risk Manager ben je cruciaal voor het creëren en bewaken van het juiste kader en de optimalisatie van de balans van Brand New Day ten behoeve van klanten, aandeelhouders en overige stakeholders. Je toetst de naleving van dat kader, monitort de balans en de financiële risico’s van de bank, voert reviews uit op beleids- en investeringsvoorstellen, doet scenarioanalyses en rapporteert over deze werkzaamheden aan het Head of Risk Management, de directie en de RvC.

Ook bij het doen van nieuwe investeringen ben je nauw betrokken bij het identificeren en analyseren van de financiële risico’s en het beoordelen van o.a. de acceptatiecriteria die worden gehanteerd om leningen te origineren waarin Brand New Day investeert.


Wat betekent dat precies?

Je opereert onafhankelijk van de eerste lijn, geeft gevraagd en ongevraagd advies, bent aanspreekpunt voor de toezichthouder en participeert actief in ons Krediet & Klimaat Comité en Asset & Liability Committee.

Hierbij verlies je niet uit het oog dat we ons risicomanagement integraal benaderen. Een nauwe samenwerking met je collega’s die niet-financiële risico’s als aandachtsgebied hebben en je collega’s van ALM&Treasury, Finance en Reporting, is onmisbaar.

Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je bent hét aanspreekpunt voor alle tweede lijn werkzaamheden op het gebied van Financial Risk Management.
 • Je beheert het kredietrisicomanagement raamwerk, borgt dat dit in lijn is en blijft met prudentiële wet- en regelgeving, en voert waar nodig verbeteringen daaraan door.
 • Je maakt bij elk beleggingsvoorstel een beoordeling van de relevante financiële risico’s en voert daarbij gedetailleerde analyses uit op de kredietrisico’s. Hierover adviseer je aan het Asset & Liability Committee en de directie ten behoeve van het goedkeuringsproces..
 • Je monitort en analyseert de kredietportefeuille doorlopend, signaleert afwijkingen of andere bijzonderheden en rapporteert daarover aan het Krediet- & Klimaat Comité.
 • Je bewaakt het financiële risicoprofiel en de bijbehorende risicolimieten van Brand New Day en rapporteert over de naleving daarvan aan het Asset & Liability Committee.
 • Je voert scenarioanalyses uit, bijvoorbeeld naar veranderingen in de rente of macro-economische factoren, en stelt vast wat de impact daarvan is in termen van kapitaal, liquiditeit, rendement en resultaat. Tevens adviseer je over eventueel benodigde maatregelen en bijsturing.
 • Je analyseert acceptatiecriteria van vehikels voor nieuwe beleggingen en beoordeelt welke kredietrisico’s hieruit voortvloeien voor Brand New Day. Hierover adviseer je aan het Asset & Liability Committee en de directie als onderdeel van het asset goedkeuringsproces.
 • Je wil jouw functie verder uitbouwen naar een hoger niveau wil brengen.


Wat past bij ons? 

Je vindt het een uitdaging de huidige Financial Risk Manager functie van Brand New Day verder te ontwikkelen en uit te breiden met diepgaande credit risk analyses. Jij bent op deze terreinen onze specialist die het voortouw neemt en zelf ook met de voeten in de klei wilt staan. In je werk heb je een no-nonsense-houding, ben je proactief, gezond kritisch en bewust van je eigen impact. Daarnaast heb je overtuigingskracht, een goed ontwikkeld analytisch vermogen en oordeelsvorming, en uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels.

Je hebt:

 • WO werk- en denkniveau en bent afgestudeerd in het vakgebied Accountancy, Control, Finance, Econometrie of vergelijkbaar;
 • ervaring in de financiële sector;
 • minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in het werkgebied van Financial Risk;
 • aantoonbare kennis van en ervaring met credit risk analyses;
 • aantoonbare kennis van de bancaire regelgeving (Bazel III en IV, CRR/CRD, EBA guidelines);
 • kennis van accounting / IFRS, dat is een pré;
 • interesse in en ervaring met klimaat- en ESG-risico’s, dat is een pré.

Wat krijg je van ons?

 • Een aantrekkelijke, zelfstandige functie bij een snelgroeiende, dynamische en informele organisatie die vooruit wil, waar eigen initiatief gestimuleerd wordt en waarbij je direct impact kunt maken.
 • Een marktconform salaris, reiskostenvergoeding en pensioenopbouw.
 • Goede bereikbaarheid (vlakbij station Amsterdam Bijlmer Arena) en mogelijkheden tot hybride werken (combinatie werken vanuit kantoor en werken vanuit huis).
 • En misschien ook niet onbelangrijk: leuke borrels en goede feestjes.


Waar wacht je nog op?

Solliciteer direct. Daarna doorloop je binnen 2 weken deze stappen:

 • Stap 1: Upload je CV en motivatie
 • Stap 2: Gesprek met Rogier (Head of Risk Management) en Bas (Head of ALM & Treasury)
 • Stap 3: Gesprek met Peter (Manager Finance) en Gert-Jan (CFO)
 • Stap 4: Contract ondertekenen en aan de slag!


Vragen?
Mail naar Kelly Tjalsma (personeel@brandnewday.nl). Liever even bellen? Dat kan op 020-75 85 380.


Wil je meer weten over hoe Brand New Day met jouw persoonsgegevens omgaat? Lees dan ons privacy statement.

Solliciteer op deze functie

Upload je C.V.

PDF, DOC, DOCX, JPG en PNG bestanden